Meest gestelde vragen over nieuwe iPhone 13-serie beantwoord
Traditiegetrouw komt Apple ook in 2021 met een nieuwe serie smartphones. De telefoons zijn nog niet officieel aangekondigd. Wel is het een en ander al gelekt. Wij hebben het kaf van het koren gescheiden en aan de hand van de meest betrouwbare bronnen de meest gestelde vragen beantwoord.

Komt er in 2021 een nieuwe iPhone uit?

Sinds de eerste iPhone die Apple in 2007 lanceerde, kwam er elk jaar een nieuw model uit. In 2021 komt er dus zeker een opvolger voor de iPhone 12-serie.

Hoe gaat de nieuwe iPhone van 2021 heten?

In de afgelopen jaren zijn de namen van de meeste nieuwe iPhones niet erg origineel geweest. Op enkele modellen na, kreeg de iPhone een getal hoger dan het voorgaande jaar. Echter was dit voor de iPhone 5 en 6 anders dan anders. De opvolger van deze telefoon heetten 5S en 6S. Even ging het gerucht langs dat de iPhone van 2021 de naam 'iPhone 12S' zou krijgen. Onder andere vanwege het bijgeloof dat veel mensen bij het getal 13 hebben. Uitgelekte foto's van de productverpakking laten zien dat Apple hiervoor geen schroom heeft. De iPhone serie van 2021 zal dus 'iPhone 13' gaan heten.

Hoeveel nieuwe iPhone modellen komen er in 2021?

In 2021 bracht Apple de nieuwe iPhone in 4 modellen uit. De reguliere variant, de uitgebreidere pro en de pro max varianten en tot slot de betaalbare mini versie. Omdat er voor de iPhone-serie van 2021 vier verschillende modellen hoesjes op de markt zijn, verwachten we 4 verschillende type iPhones in 2021. Zo zijn er al hoesjes voor de iPhone 13, covers voor de iPhone 13 Pro, cases voor de iPhone 13 Pro Max en voor de iPhone 13 Mini is er ook al bescherming beschikbaar.

Hoe duur is de iPhone 13-serie?

Wat de prijs van de nieuwe iPhone 13's gaat worden, is nog niet zeker. De verwachting is dat deze niet veel duurder zullen zijn dan de iPhones van afgelopen jaar. Toch wordt wel een kleine prijsverhoging verwacht. Er zijn bronnen die bevestigen dat ook Apple meer betaald voor de chips die zij gebruiken. Dit komt door het grote tekort, wat de prijzen opdrijft. Naar verwachting worden de iPhone 13 en haar varianten dus iets duurder dan vorig jaar.

Wanneer is de iPhone 13 te koop?

De iPhone 13-serie is nog niet officieel onthuld. Bij Apple is het traditie om de nieuwe iPhones op een event in de tweede week van september aan te kondigen. Meestal op een dinsdag of woensdag. Een blik op de kalender geeft aan dat de tweede dinsdag van september de 14e dag van de maand is. Hoogstwaarschijnlijk zal Apple op 14 september de iPhone 13 onthullen. Vervolgens kan je de nieuwe iPhone serie vanaf 17 september kopen in de vorm van een pre-order. De eerste iPhone 13 zal 24 september geleverd worden.